miercuri, 19 iunie 2013

Cum poti avea un site web?

Firma ta nu este prezenta inca in online? Nu ai inca un site web in care sa iti poti prezenta ofertele si compania? Inseamna ca ai ramas in urma.

Este foarte simplu sa iti faci un site web. Sunt doua metode: una gratuita si una cu bani.
  1. Site web gratuit
Iti poti face un site web gratuit fara sa ai nicio cunostinta de programare sau design. Desigur, aceasta varianta nu este foarte profesionala dar decat nimic... Sunt foarte multe site-uri care ofera prezenta gratuita pe internet. Chiar acum cateva luni Romtelecom a lansat un astfel de portal ( afacereataonline.ro )in care iti poti construi site-ul gratuit si cu doar cateva clickuri.

Dezavantajul major consta in neincredearea pe care o vor avea potentialii clienti. Tu ai cumpara produse/servicii de la o firma care nu a fost in stare sa plateasca 200-300 de euro ca sa aiba un site personalizat? Eu unul nu as face asta.
  1. Site web platit
Aceasta este varianta profesionala. Apelezi la o firma care ofera servicii web design si acestia se vor ocupa de site-ul tau. Pretul variaza de la firma la firma si de la site la site, nu exista un standard de pret, dar cu aproximatie sa te astepti la cateva sute de euro pentru un site de prezentare.

Serviciile de web design sunt foarte populare in ultimii ani datorita crizei. Cererea a crescut foarte mult si furnizorii s-au inmultit ca melcii dupa ploaie. Oamenii s-au indreptat spre online pentru a reduce din cheltuielile cu personalul/punctele de lucru.

Pe langa site-ul propriu zis vei avea nevoie si de un domeniu ( numele-tau.com, numele-tau.ro etc.) si de un pachet de hosting (in general acesta costa de la cateva zeci de euro pe an pana la cateva sute in functie de cerintele pe care site-ul tau le are).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu