miercuri, 3 iulie 2013

Cum trebuie sa fie scris un articol pentru SEO?

Am sa incep cu utilitatea. Un articol trebuie sa ofere o informatie utila cititorului. Acesta este cel mai important lucru, un articol fara sens este inutil si nu va ajuta cu nimic (chiar daca articolul aduce mult trafic, daca nu este scris corect si nu ofera nimic vizitatorii nu il vor citi).

Urmatorul lucru, la fel de important, este densitatea cuvintelor cheie. Este foarte important ca cel putin 3% (max. 5-6%) din cuvintele din articol sa fie cuvantul cheie pe care il doriti. Nu uitati sa luati in considerare pentru aceasta densitate si cuvintele de pe pagina in care publicati articolul (spre exemplu intr-un director de articole pot aparea "articole recomandate" in care sa fie listate articole cu aceleasi cuvinte cheie, fapt ce poate duce la depasirea densitatii de 5-6% si la o penalizare Google).

Numarul de link-uri din articol trebuie sa fie cat mai mic posibil. Aici depinde si de numarul de link-uri externe din pagina in care publicati textul. Daca in aceasta pagina nu sunt link-uri externe atunci puteti adauga 2-3 fara probleme. Daca din pagina pleaca multe link-uri atunci va recomand sa folositi doar un link (sau nici macar unul daca se poate). Incercati sa imbinati link-uri dofollow cu nofollow catre diferite pagini din site-ul vostru. Ajuta foarte mult sa faceti referinte si la site-uri cu autoritate (trimiteri catre wikipedia, google maps etc.) in cadrul articolului sau sa integrati PDF-uri sau harti in articol.

O imagine va ajuta la trezirea interesului cititorului si acest lucru poate duce la o vizita pe site sau chiar la obtinerea unui client. Imaginea trebuie sa fie relevanta si captivanta.

Cel mai important lucru insa este utilitatea, cum am spus si mai sus. Sper sa gasiti utile informatiile din acest articol la fel cum si eu sper sa gasesc informatii utile pe site-urile sau blog-urile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu